Uutiset

Maata pitkin matkaillen kotimaassa – VR lanseeraa usean päivän lomaliput, Matkahuollon bussipassilla matkailee jopa kaksi viikkoa

2 minuutin lukuaika

VR tuo kesän ajaksi myyntiin Interrail-tyylisen lomalipun, jolla voi matkustaa rajattomasti kotimaan junayhteyksillä 5, 7 tai 9 päivän ajan. Jos kotimaassa haluaa seikkailla mieluummin maanteitse, Matkahuollon bussipassilla voi matkustaa vapaasti joko 7 tai 14 päivää.

Teksti: Saana Jaakkola
Kuvituskuva: Pixabay

VR:n uusi lomalippu mahdollistaa lähes rajattoman matkustamisen Suomen junaliikenteessä tulevana kesänä. Lomalipun voi ostaa joko 5, 7 tai 9 päivän ajaksi, ja sillä voi matkustaa lipun voimassaoloaikana VR:n kauko- ja lähiliikenteessä poikkeuksena HSL:n alueen junamatkat sekä Venäjän junaliikenne.

Lomaliput ovat myynnissä VR Matkalla -mobiilisovelluksessa 24.5.–8.8.2021 välisenä aikana. Matkustusaika puolestaan alkaa 1. kesäkuuta ja päättyy 31. elokuuta.

Lomalippu sisältää istumapaikan junan Eko-luokassa. Junamatkaa varatessa sovelluksesta on mahdollista ostaa lisämaksua vastaan joitakin lisäpalveluja, kuten varata istumapaikan Ekstra-luokassa tai ottaa mukaan polkupyörän tai lemmikin. Makuuhytin varaaminen ei sovelluksessa onnistu, mutta yöjunalla matkustava voi ostaa konduktööriltä makuuhytin, mikäli niitä on kyseisessä junassa vapaana.

Lomalippu vastaa kotimaanmatkailijoiden toiveisiin

VR kertoo tuoreessa tiedotteessaan asiakaskyselystä, johon vastanneista yli 60 prosenttia aikoo matkustaa tänä kesänä kotimaassa aiempaa enemmän. Noin 40 prosenttia kertoi haluavansa matkustaa Suomea kierrellen.

Tiedotteen mukaan asiakkaat ovat toivoneet Interrail-lipun tyylistä, spontaanin matkustelun mahdollistavaa lippuvaihtoehtoa.

– Lomalipun voi ostaa, vaikka ei edes tietäisi, minne aikoo matkustaa. Matkan voi aloittaa silloin kun itse haluaa ja varata junamatkan sinne, missä aurinko paistaa, matkustajaliikenteen johtaja Topi Simola toteaa tiedotteessa.

Toisin kuin Interrail-lipulla matkustaessa, lomalipun matkapäiviä ei voi valita tietyn ajanjakson välillä, vaan lippu on voimassa perättäisinä päivinä valitun lippuvaihtoehdon mukaan. Jos junamatkan suunnitteluun kaipaa apua, VR lupaa tarjota verkkosivuillaan tukea ja inspiraatiota matkan suunnitteluun sekä valmiita reittiehdotuksia esimerkiksi eräilyn, herkuttelun tai rantojen ystäville.

Vastaavanlaisia lipputyyppejä on ollut VR:n valikoimissa aiemminkin. Vielä 2010-luvulla käytössä ollut lomapassi oli voimassa kuukauden ajan, ja sitä sai käyttää rajattomasti kolmena valittuna matkapäivänä sen voimassaoloaikana. Ensimmäinen rajattoman matkustamisen voimassaoloaikana salliva lomalippu otettiin käyttöön jo vuonna 1980.

Uusi lomalippuvaihtoehto on kokeilussa kesän ajan, mutta tavoitteena on, että lomalippu olisi saatavilla myös tulevaisuudessa. Aikuisen lomalipun hinta on 119–159 euroa voimassaoloajasta riippuen. Alennusta saavat lapset, opiskelijat, asevelvolliset sekä eläkeläiset.

Matkahuollon bussipassilla voi matkustaa vapaasti viikon tai kaksi

Spontaania Suomi-matkailua voi toteuttaa myös maanteitse omaa autoa ympäristöystävällisemmin.

Matkahuollolla on jo ennestään tarjolla VR:n lomalippua vastaava lipputyyppi. Bussipassi-nimellä kulkeva lippuvaihtoehto mahdollistaa lähes rajattoman matkustamisen pika- ja vakiovuoroissa koko Suomen alueella. Poikkeuksena ovat vuorot, joiden kohdalla lukee merkintä ”Matkahuollon lipputuotteet eivät kelpaa tällä vuorolla”.

Bussipassin hinta on joko 149 euroa (7 päivää) tai 249 euroa (14 päivää), ja sen voi ostaa Matkahuollon toimipaikoista, matkakortteja myyviltä asiamiehiltä tai matkakorttikaupasta.

Keskustele aiheesta täällä. Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *