Vastuullinen matkailu- ja vapaa-ajanmedia Valpas toimii toistaiseksi yksityisin varoin ja apurahojen avustuksella. Tältä sivulta löydät lisätietoa Valppaan tekijöistä ja tukijoista sekä mahdollisuuksista päästä tekemään Suomen merkityksellisintä matkailumediaa.

Unelma ja visio vastuullisesta matkailumediasta alkoivat muodostua jo vuosia sitten. Kuten kävi monelle muullekin yritykselle ja uudelle projektille, eriskummallisten tapahtumien vuosi 2020 asetti uudenlaisia haasteita myös Valppaan julkaisulle, tomitukselle ja toiminnalle.

Luovuttaminen ei ollut haasteista huolimatta vaihtoehto. Koronapandemia on aiheuttanut valtavia vaikeuksia matkailualalle maailmanlaajuisesti, minkä vuoksi tarve vastuullisempaa ja kestävämpää matkailua edistävälle, riippumattomalle tietolähteelle on nyt suurempi kuin koskaan ennen.

Moni suuri suunnitelma siirtyi odottamaan toteutustaan tulevaisuuteen, mutta tärkein on täällä, tässä ja nyt: vastuullinen matkailu- ja vapaa-ajanmedia Valpas, joka auttaa valitsemaan paremmin myös ja erityisesti koronan jälkeisessä tulevaisuudessa.

Yhteistyöhön Valppaan kanssa

Valppaan toimitus ja Valpas Media


Valppaan toimitus toimii toistaiseksi vapaaehtoisvoimin. Vakituisena toimittajana työskentelee Valppaan perustaja ja päätoimittaja Saana Jaakkola. Valpas julkaisee myös toimituksen ulkopuolisten kirjoittajien näkökulmia ja kolumneja, joita voi tarjota osoitteeseen toimitus(@)valpas.media. Kirjoituksista ei toistaiseksi voida maksaa palkkiota.

Jokainen yksittäisen artikkelin tuottamiseen osallistunut toimittaja, kuvaaja, avustaja tai rahallinen tukija mainitaan aina asianmukaisesti artikkelin yhteydessä.

Saana Jaakkola, Valppaan perustaja ja päätoimittaja

Saana Jaakkola on esikoistietokirjansa syksyllä 2021 julkaissut matkailutoimittaja ja sivutoiminen matkailualan yrittäjä, joka on kirjoittanut urallaan sekä matkailusta että vastuullisuudesta Suomen merkittävimpiin julkaisuihin. Turhautuminen klikkiotsikoiden ja mainoseurojen ohjaamaan journalismiin sai haaveilemaan maailman kannalta merkityksellisestä matkailumediasta, joka näki päivänvalon syyskuussa 2020 vastuullisen matkailu- ja vapaa-ajanmedia Valppaan muodossa. Tavoitat Saanan osoitteesta saana (at) valpas.media.

Kristofer Korhonen, tekninen asiantuntija

Kristofer Korhonen on ollut mukana Valppaan kehitystyössä alkuvuodesta 2019 asti. Kristofer on seurannut start up -elämää aitiopaikalta vuosien ajan ja kerännyt siten rikasta perspektiiviä yrittäjyyteen. Valppaan teknisenä asiantuntijana toimivalla Kristoferilla on vankka kokemus palvelujen kehittämisestä ja suunnittelusta. Kristoferin oma luomus on ravintoloiden lounaslistojen päivittämisen ja julkaisun mullistava Lounastaja-palvelu. Tavoitat Kristoferin osoitteesta kristofer (at) valpas.media.

Tule tekemään Valpasta

Haluaisitko nimesi ja kuvasi tähän?

Oletko tulavaisuuteen katsova ja haasteita pelkäämätön journalismin, vastuullisen matkailun, tietotekniikan tai muun verkkomedian päivittäisiin toimintoihin liittyvän alan osaaja? Haluaisitko olla mukana tekemässä ja kehittämässä Suomen merkittävintä matkailumediaa? Ota yhteyttä, niin jutellaan lisää yhteistyömahdollisuuksista.

Valpasta julkaisee Valpas Media (Y-tunnus: 2709132-8).

Tiesitkö?


Valppaan logo edustaa yhteistä kotiamme sekä arvoja, joita meidän on vaalittava kansalaisuuteen ja maarajoihin katsomatta, mikäli haluamme maailman säilyvän ja olevan saavutettavissa myös tuleville polville: ympäristöä, yhteisöllisyyttä, yhdenvertaisuutta ja kulttuurien välistä arvostusta.

Logon on suunnitellut ja toteuttanut raumalainen suunnittelutoimisto Creative Corner.

Valppaan tukijat


Valpas etsii aktiivisesti keinoja ja yhteistyökumppaneita julkaisutoiminnan rahoittamiseen ja tekijätiimin kasvattamiseen. Apurahat ovat yksi elintärkeä tukemisen muoto, ja apurahojen avulla tuotetut sisällöt tunnistat merkkinästä ”apurahan tukema”.

Tähän mennessä Valppaan toimintaa ovat tukeneet:

Journalistisen kulttuurin edistämissäätiö JOKES

Journalistisen kulttuurin edistämissäätiö JOKES tuki apurahalla Valppaan kivijalkana toimivan artikkelisarjan tuottamista. Vastuullisen matkailun eri osa-alueista kertovan artikkelisarjan löydät täältä. Kiitos tuesta.

Tiedonjulkistamisen neuvottelukunta TJNK tuki apurahalla Valppaan interaktiivisen tarinankerrontamallin teknistä ja journalistista kehittämistä. Kaikki tähän mennessä julkaistut interaktiiviset artikkelit löydät täältä. Kiitos tuesta.

Saimaannorpan suojelua edistävä Nestorisäätiö tuki apurahalla saimaannorpista kertovan matkareportaasin tuottamista. Valpas ja saimaannorpat kiittävät tuesta.


Business Porin organisoima korona-ajan pop up -palvelu Sytyttämö sparrasi Valpasta eteenpäin vaikeina aikoina. Kiitos tuesta.

Sinustako Valppaan tekijä tai tukija?


Haluaisitko osallistua Suomen merkityksellisemmän matkailumedian tuottamiseen joko tekijänä tai tukijana? Ota yhteyttä, niin keskustellaan yhteistyön mahdollisuuksista nyt ja tulevaisuudessa.

Haluatko tietää lisää Valppaan toiminnasta ja periaatteista? Lue lisää: