Arvot, jotka ohjaavat Valppaan tapaa toimia

1. Läpinäkyvyys

Valpas on journalistin eettisiin ohjeisiin sitoutunut toimituksellinen verkkomedia, joka tarvitsee mainosyhteistöitä selvitäkseen hengissä. Erotamme kaupallisen sisällön toimituksellisista artikkeleista käyttämällä “mainosyhteistyö”-merkintää. Merkitsemme selvästi myös apurahoin ja lehdistömatkoin tuetut, hyväntekeväisyytenä tuotetut (pro bono) sekä kirjoittajan mielipiteisiin perustuvat sisällöt.

Lue lisää Valppaan tekijöistä ja tukijoista.

2. Luotettavuus

Valppaan elämäntehtävä on tehdä vastuullisesta matkailusta mahdollisimman helppoa ja auttaa matkailijoita valitsemaan paremmin niin matkoilla kuin arjessa. Valpas tarjoaa lukijoilleen vastuullista ja luotettavaa, asiantuntijahaastatteluihin ja tutkimuksiin perustuvaa faktatietoa, jota ei tällä hetkellä julkaista säännöllisesti missään muussa suomalaisessa mediassa.

Emme jätä faktojen tarkistusta lukijan vastuulle. Valppaan toimitus koostuu kuitenkin ihmisistä, joille erehtyminen on inhimillistä. Jos virhe tapahtuu, oikaisemme sen asiaankuuluvalla tavalla.

3. Lukijaystävällisyys

Maailma on täynnä kapulakieltä – hankalia mutta hienolta kuulostavia sanarykelmiä vailla merkitystä. Valpas käsittelee vaikeasti ymmärrettäviä asioita, jotka pureksimme valmiiksi konkreettiseen ja käytännönläheiseen muotoon. Näin lukijan on helppo sisäistää artikkelin sisältö ja sulauttaa oppimansa asiat omaan arkeen.

4. Halu muuttaa matkailutoimialaa

Valpas uskoo vakaasti vastuullisuuden positiiviseen kierteeseen: mitä vastuullisempia vaihtoehtoja matkailijoille tarjotaan, sitä helpompi heidän on niitä valita. Mitä enemmän matkailijat puolestaan vastuullisia valintoja tekevät, sitä äänekkäämmin he osaavat ja haluavat niitä vaatia. Mitä vastuullisempia vaihtoehtoja matkailijat vaativat, sitä enemmän niitä tulee myös tarjolle.

Vastuullisen matkailun sanomaa jakamalla Valpas haluaa muuttaa koko matkailutoimialaa maapallon ja sen asukkaiden kannalta paremmaksi – yksi valinta kerrallaan.

5. Vaikuttavuus

Muistatko, milloin olet lukenut jotakin, mikä teki sinuun pysyvän vaikutuksen? Silmiä avaavan sisällön sekä tulevaisuudessa lanseerattavan, lukijaa osallistavan ja innovatiivisen tarinankerrontamallin keinoin Valpas pyrkii tekemään pysyvän vaikutuksen lukijan ajatusmaailmaan ja rohkaisemaan häntä vastuullisempiin valintoihin.

Tervetuloa elämäsi valppaimmalle matkalle!