Vastuullinen matkailu- ja vapaa-ajanmedia Valpas on verkkomedia, joka auttaa valitsemaan paremmin

Vastuullisten valintojen tekeminen ei saa olla niin vaikeaa, mitä se tällä hetkellä on. Vastuullinen matkailu- ja vapaa-ajanmedia Valpas auttaa suomalaisia matkailijoita ymmärtämään matkailun hyviä ja huonoja vaikutuksia, valitsemaan paremmin vapaa-ajallaan ja muuttamaan matkailualaa paremmaksi yksi valinta kerrallaan.

Vastuullinen matkailu- ja vapaa-ajanmedia Valpas syntyi, koska maailma tarvitsee valppaita matkailijoita.

Valpas perustettiin vastaamaan tarpeeseen, jonka alan johtavat asiantuntijatkin tunnustavat: matkailijoille ei ole tarjolla tarpeeksi helposti ymmärrettävää tietoa omien valintojen ja tekojen vaikutuksista saati siitä, miten matkailijat voisivat valita vastuullisemmin.

Valppaan kivijalka on JOKES-säätiön apurahalla tuotettu artikkelisarja, joka toimii matkaoppaana vastuulliseen matkailuun. Artikkelisarja kertoo käytännönläheisin esimerkein millaisia vaikutuksia matkailulla on ympäristöön, yhteisöihin, kulttuureihin ja talouteen sekä vastaa mielipiteitä jakavaan kysymykseen: onko yksilön valinnoilla väliä?

Vastuullinen matkailu- ja vapaa-ajanmedia Valpas – verkkomedia, joka auttaa valitsemaan paremmin

Mitä vastuullinen matkailu tarkoittaa ja miksi sen pitäisi kiinnostaa minua, matkailijaa?

Vastuullisen matkailun määritelmä kiteytyy ajatukseen, että matkailijat ja matkailualan toimijat saavat valinnoillaan ja teoillaan aikaan enemmän hyvää kuin huonoa. Helppoa se ei kuitenkaan ole.

Jatka lukemista >>

Matkailun ympäristövaikutukset

MATKAILUN YMPÄRISTÖVAIKUTUKSET – Muutakin kuin ilmastonmuutos, muovipillit ja katoavat korallit

APURAHAN TUKEMA

Matkailun ympäristövaikutukset ovat usein paikallisia ja näkyvät vasta vuosien tai jopa vuosikymmenten päästä. Millaisia jälkiä matkailijat ympäristöönsä jättävät ja mitä niiden vähentämiseksi on mahdollista tehdä?

Jatka lukemista >>


Matkailun sosiaaliset ja kulttuuriset vaikutukset

MATKAILUN SOSIAALISET JA KULTTUURISET VAIKUTUKSET – Siltojen rakentaja vai epätasa-arvon edistäjä?

APURAHAN TUKEMA

Matkailun sosiaaliset ja kulttuuriset vaikutukset kohdistuvat poikkeuksetta paikallisiin asukkaisiin. Vastuullinen matkailu vaatii kykyä asettua paikallisen asemaan, mutta se on usein monimutkaisempaa kuin uskoisi. Mitä sosiokulttuurinen vastuullisuus tarkoittaa ja miksi aihe on niin vaikea?

Jatka lukemista >>


Matkailun taloudelliset vaikutukset

MATKAILUN TALOUDELLISET VAIKUTUKSET – Vastuullinen kuluttaminen auttaa kohdetta ja kannustaa matkailuyrityksiä eettiseen toimintaan

APURAHAN TUKEMA

Matkailu on maailman merkittävimpiä tulonlähteitä, työllistäjiä ja hyvinvoinnin mahdollistajia. Matkailun taloudelliset vaikutukset ovat pääosin positiivisia, mutta aihe sisältää myös ongelmia, joiden tunnistaminen vaatii matkailijalta valppautta.

Jatka lukemista >>

Valpas on journalistin eettisiin ohjeisiin sitoutunut yksityinen ja riippumaton verkkomedia, joka tarvitsee muiden medioiden tavoin mainosyhteistöitä pysyäkseen hengissä. Lisätietoa kaupallisen sisällön tunnistamisesta löydät Valppaan arvoista kohdasta “läpinäkyvyys”.

Valpas julkaisee

  • vastuullisen matkailun uutisia Suomesta ja maailmalta
  • vastuullisen matkailun merkitystä ja vaikutuksia selittävää sekä vastuullisempiin valintoihin opastavaa sisältöä
  • mieleenpainuvia matkatarinoita läheltä ja kaukaa
  • mielenkiintoisten matkailijapersoonien ja asiantuntijoiden haastatteluja
  • mielipidekirjoituksia ja kolumneja sekä
  • inspiroivia vaihtoehtoja matkailulle, koska aina ei ole mahdollista tai järkevää matkustaa.

Valppaan perustaja ja päätoimittaja on satakuntalainen matkailutoimittaja Saana Jaakkola, joka on urallaan kirjoittanut sekä matkailusta että vastuullisuudesta Suomen tunnetuimpiin medioihin.

Suomen merkityksellisintä matkailujournalismia julkaisee Valpas Media.
Lue lisää Valppaan tekijöistä ja tukijoista täällä.

Vastuullinen matkailu- ja vapaa-ajanmedia Valpas muuttaa matkailualaa paremmaksi yksi valinta kerrallaan.

Kehitämme toimintaamme jatkuvasti, ja haluamme kuulla myös sinun mielipiteesi. Kehitysideat, juttutoiveet, yhteistyöehdotukset ja muu palaute ovat tervetulleita.

Ole Valpas myös somessa – seuraa Valpasta ja liity keskusteluun eri kanavissa: