Uutiset

Vastuullisen matkailun koulutusta osaamisesta, ajasta ja paikasta riippumatta

1 minuutin lukuaika

Vastuullisen matkailun portaat on viiden suomalaisen korkeakoulun yhteistyössä kehittämä koulutuskokonaisuus. Verkkokursseja voi suorittaa omien aikataulujen mukaan, ja ne palvelevat erityisesti matkailualalla työskenteleviä ja vaikuttavia sekä alalle aikovia.

Teksti: Saana Jaakkola
Kansikuva: Canva. Kuvakaappaus: vastuullisenmatkailunkoulutus.fi

Matkailun vastuullisuudesta kiinnostuneilla suomalaisilla on nyt mahdollisuus kavuta ylös vastuullisen matkailun portaita.

Kesäkuussa lanseerattu täydennyskoulutuskokonaisuus vastaa kasvavaan vastuullisen matkailun osaamis- ja koulutustarpeeseen. Koulutuksen ovat toteuttaneet yhteistyössä Jyväskylän ammattikorkeakoulu, Lapin yliopiston matkailualan tutkimus- ja koulutusinstituutti, Oulun yliopisto, Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu sekä Haaga-Helia ammattikorkeakoulu osana Euroopan sosiaalirahaston rahoittamaa Vastuullisen matkailun portaat -hanketta.

Digitaalisen koulutuskokonaisuuden kursseja voi suorittaa omien aikataulujen mukaan paikasta ja käytössä olevasta laitteesta riippumatta. Koulutuksen ensisijaiset kohderyhmät ovat matkailualan yrittäjät, esimiehet, työntekijät ja yrittäjäksi aikovat, mutta koulutus sopii myös matkailualan opiskelijoille, opettajille ja muille aiheesta kiinnostuneille.

Kursseja yhteensä 20 opintopisteen edestä

Koulutus alkaa maksuttomalla johdantokurssilla, joka auttaa ymmärtämään, mitä vastuullinen matkailu tarkoittaa ja miksi sitä kannattaa opiskella. Johdantokurssi sisältää myös alkukartoituksen, joka mittaa opiskelijan osaamista ja ehdottaa sen perusteella opiskelijalle parhaiten soveltuvia kursseja.

Johdantokurssin jälkeen valittavat opintokokonaisuudet ovat laajuudeltaan 1–5 opintopistettä. Opintokokonaisuudet käsittelevät eri teemoja, kuten matkailun ja ilmastonmuutoksen suhdetta, vastuullista matkailuliiketoimintaa, matkailun esteettömyyttä, sosiaalista ja kulttuurista vastuullisuutta, ennakointia ja tulevaisuusosaamista sekä vastuullisuusviestintää.

Kunkin kokonaisuuden sisältä opiskelija voi valita 1–4 teemaan liittyvää kurssia, jotka tukevat vähintään yhtä tai useampaa YK:n kestävän kehityksen tavoitetta. Maksulliset kurssit ovat laajuudeltaan 0,5–1 opintopistettä, ja kursseja voi suorittaa haluamassaan järjestyksessä oman mielenkiinnon sekä osaamistarpeen mukaan.

Yksittäiset kurssit maksavat opiskelijalle 12,50 euroa (0,5 op) tai 25 euroa (1 op). Yksi opintopiste vastaa noin 27 tunnin työpanosta. Yhteensä kursseja on valittavana tällä hetkellä 20 opintopisteen verran. Opiskelija saa jokaisesta suorittamastaan kurssista todistuksen sekä osaajamerkin.

Koulutuskokonaisuuden toteutukseen on osallistunut laaja joukko matkailualan ammattilaisia ja asiantuntijoita. Kevään 2021 aikana koulutusta testasi yli 200 vastuullisesta matkailusta kiinnostunutta vapaaehtoista.

Tutustu Vastuullisen matkailun portaat -koulutukseen osoitteessa vastuullisenmatkailunkoulutus.fi.

Joko huomasit nämä uutiset?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *