Uutiset

Uusi Vinkkipankki pyrkii pidentämään kotimaan matkailusesonkia pitkälle syksyyn

2 minuutin lukuaika

Työ- ja elinkeinoministeriö tukee 100 syytä matkailla Suomessa -kampanjaa puolen miljoonan euron lisärahoituksella. Uuden Vinkkipankin tavoitteena on aktivoida suomalaisia jatkamaan kotimaanmatkailua myös syksyllä ja tukemaan samalla koronasta kärsineitä yrityksiä.

Teksti: Saana Jaakkola
Kansikuva: 100 syytä matkailla Suomessa -kampanja

Suomen matkailuorganisaatioiden yhdistyksen Suoma ry:n koordinoima yhteismarkkinointikampanja 100 syytä matkailla Suomessa on saanut sivustolleen uuden Vinkkipankin. Kyseessä on hakuelementti, jonka avulla matkailijat voivat tutustua kotimaan matkailutarjontaan etsimällä elämyksiä ja palveluja esimerkiksi yrityksen sijainnin tai matkailijan kiinnostuksen kohteiden mukaan.

Mukana jo yli 140 kohdetta kotimaanmatkaa suunnittelevalle

Matkailijalle Vinkkipankki tarjoaa nopean reitin löytää tuoretta tietoa oman matkakohteen tai vaikkapa lähiseudun palveluista. Monipuoliset hakumahdollisuudet tekevät kohteiden hakemisen ja selaamisen helpoksi, ja Vinkkipankista pääsee siirtymään ketterästi kohteen omille sivuille.

Tällä hetkellä Vinkkipankista löytyy yli 140 ideaa kotimaanmatkaa suunnitteleville. Mukana on niin ravintoloita, kahviloita, museoita, majoitusta, opastettuja kierroksia, urheilu- ja luontoaktiviteetteja kuin sisävesiristeilyjä. Myös lasten huveille löytyy oma hakupainikkeensa.

Tavoitteena piristää kotimaanmatkailun syyssesonkia

Suomassa uskotaan, että valtakunnallinen markkinointiyhteistyö on avain koronasta kärsineiden matkailuyritysten ja koko matkailualan elvyttämiseen. Vinkkipankin tavoitteena onkin edistää kotimaan matkailukauden jatkumista kesästä pitkälle syksyyn ja auttaa suomalaisia matkailijoita löytämään matkailupalveluja entistä helpommin.

Vinkkipankki on toteutettu Työ- ja elinkeinoministeriön myöntämällä 500 000 euron lisärahoituksella.

– Tuki suunnataan nimenomaan matkailukohteiden suoran näkyvyyden lisäämiseen Vinkkipankin kautta. Tuen ansiosta yritysten osallistumismaksu on alhainen, ja näin erityisesti pienillä ja keskisuurilla yrityksillä on mahdollisuus päästä mukaan valtakunnalliseen markkinointinäkyvyyteen, kertoo sähköpostitse tavoitettu Suoma ry:n puheenjohtaja Anne-Marget Hellén.

Kaikki 100 syytä matkailla Suomessa -pääkampanjassa mukana olevat ja markkinointikampanjasta maksaneet yritykset ovat Vinkkipankissa mukana ilman erillistä lisämaksua. Muut yritykset saavat palvelunsa näkyviin Vinkkipankkiin 300 euron (+alv) hintaan.

”Yrityksille parasta on se, että matkailijat lähtevät liikkeelle ja kuluttavat palveluja kattavasti: se luo hyvinvointia ja työtä.”

– MÄNTÄN KLUBIN JA HOTELLI KEURUSSELÄN YRITTÄJÄ IIRIS MÄKINEN VINKKIPANKIN LEHDISTÖTIEDOTTEESSA

Palvelujen saatavuus on onnistumisen edellytys

Vinkkipankin yritystulot käytetään Hellénin mukaan loppusyksyn mainontaan. Uusia yrityksiä otetaan mukaan sivustolle syyskuun loppuun asti. Tänä vuonna 100 syytä matkailla Suomessa -kampanja jatkuu aktiivisena lokakuun loppuun, ja Vinkkipankki on toiminnassa ainakin vuodenvaihteeseen, mahdollisesti pidempäänkin.

– Vinkkipankin erityisenä tavoitteena on lisätä syyskesän myyntiä ja saada myös kuluttajat huomaamaan, että kotimaanmatkailuun on hyviä syitä ja mahdollisuuksia myös perinteisen kesälomakauden ulkopuolella, Hellén toteaa Vinkkipankista kertovassa tiedotteessa.

– Toisaalta tämä edellyttää, että yritykset pitävät ovensa auki ja lumettoman kauden tarjonnan esillä mahdollisimman pitkälle syksyyn.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

×
Uutiset

Suomessa jo 20 Sustainable Travel Finland -merkin saanutta matkailuyritystä