Uutiset

Suomessa jo 20 Sustainable Travel Finland -merkin saanutta matkailuyritystä

1 minuutin lukuaika

Sustainable Travel Finland -merkki kertoo, että yritys on sertifioitu ja täyttää Visit Finlandin luoman kriteeristön, joka huomioi ekologisen, sosiaalisen, kulttuurisen ja taloudellisen kestävyyden osa-alueet. Merkki tukee Visit Finlandin tavoitetta tehdä Suomesta vastuullisen matkailun kärkimaa vuoteen 2025 mennessä.

Teksti: Saana Jaakkola
Kansikuva: Unsplash / Tommaso Fornoni

Kestävää matkailua Suomessa edistävän Sustainable Travel Finland -merkin hakeminen tuli mahdolliseksi 1. kesäkuuta 2020. Samana päivänä merkin saivat ensimmäiset 20 matkailuyritystä, jotka ovat olleet mukana keväällä 2019 käynnistyneellä pilottijaksolla.

Nyt maksuttomaan ohjelmaan voi liittyä mikä tahansa Suomessa sijaitseva matkailuyritys tai -alue.

– Ohjelma tarjoaa yrityksille ja matkakohteille konkreettisen kestävän matkailun työkalupakin, jolla kestävien toimenpiteiden ja valintojen omaksuminen arkeen helpottuu, Visit Finlandin kestävän matkailun projektipäällikkö Liisa Kokkarinen toteaa tiedotteessa.

Kehityspolku kestävämpään matkailuliiketoimintaan

Kestävän matkailun kehityspolulle voi lähteä, vaikka yritys ei olisi vielä tehnyt teeman mukaisia toimenpiteitä. Seitsemän askeleen ohjelma alkaa sitoutumisella valtakunnallisiin kestävän matkailun periaatteisiin. Ohjelmaa varten luodut valmennukset, e-opas ja digitaalinen työympäristö toimivat yrityksen työkaluina matkalla kohti vastuullista liiketoimintaa.

Lue lisää Sustainable Travel Finland -ohjelmasta täällä.

Vaatimuksena erillinen sertifikaatti

Sustainable Travel Finland -merkki on sertifioidut ja vastuulliseen liiketoimintaan sitoutuneet yritykset yhteen kokoava sateenvarjomerkki. Merkin saadakseen yrityksellä on oltava jokin kestävää matkailua tukevista sertifikaateista, jonka hankinta on osa kehityspolkua. Matkakohde voi saada merkin vasta, kun vähintään 51 % kohteen matkailuyrityksistä on sertifioitu.

Lista kaikista Sustainable Travel Finland -ohjelman hyväksymistä sertifikaateista löytyy täältä.

Ajantasainen lista Sustainable Travel Finland -merkin saaneista yrityksistä löytyy Visit Finlandin sivuilta.

Lähde: lehdistötiedote

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

×
Uutiset

Lappiin oma vastuullisen matkailun ohjeistus: "jätä luontoon vain huolesi"