Uutiset

Pakettimatkalle omalla autolla tai linja-autolla? Ikaalisten Matkatoimisto mahdollistaa omatoimisen pakettimatkan Lappiin

2 minuutin lukuaika

Pirkanmaalainen perheyritys lanseerasi omatoimiset road trip -pakettimatkat kotimaan suosikkikohteisiin. Tulevaisuudessa pakettimatkalle saattaa päästä myös junalla.

Teksti: Saana Jaakkola
Kuva: Unsplash / Mark Blackwell

Ikaalisten Matkatoimiston omatoimisilla pakettimatkoilla matkaa voi taittaa valintansa mukaan omalla autolla tai julkisen liikenteen kulkuneuvoilla. Majoitusten varaaminen tapahtuu vaivatta matkatoimiston kautta, ja samalla matkailija saa omatoimilomalleen reittiehdotuksia sekä vinkkejä matkan varrella sijaitseviin nähtävyyksiin ja elämyksiin.

Kesälomakaudella kotimaan road trip -matkojen tarjonnassa olivat Itä- ja Järvi-Suomen sekä Länsi-Suomen ja Ahvenanmaan suosikkikohteet. Nyt mukana on myös Lumoava Lappi -matkapaketti, joka vie Oulun, Rovaniemen ja Ivalon kautta Kuusamoon.

Joulunajan matkoihin on mahdollista valita oman auton sijaan linja-autokuljetus, joka järjestetään tilausajona Pirkanmaalta ja Jyväskylästä Lapin lisäksi muun muassa Sotkamon Vuokattiin.

Mobiilisovellus helpottaa matkan suunnittelua

Toimitusjohtaja Esa Talonen kertoo, että ensimmäiset road trip -pakettimatkat veivät Viron ja Baltian kohteisiin. Matkatoimiston kautta sai varattua majoitusten lisäksi laivamatkat autopaikalla Tallinnaan tai Riikaan, joista matkaa saattoi halutessaan jatkaa Viron, Liettuan ja Latvian kohteisiin.

– Vuodenvaihteessa julkaisimme oman mobiilisovelluksen, joka johdattelee matkailijaa eteenpäin ja antaa vinkkejä, mitä matkan varrella voi tehdä, Talonen sanoo.

Positiivinen asiakaspalaute innosti kehittämään road trip -paketteja kotimaanmatkailuun. Sama mobiilisovellus toimii matkaoppaana myös Suomessa. Muutamia maksullisia lisäpalveluja voi lisätä matkapakettiin jo varausvaiheessa, mutta pääsääntöisesti sovellus antaa vinkkejä saatavilla olevista nähtävyyksistä ja elämyksistä ja ohjaa matkailijan varaamaan palveluja suoraan niitä tarjoavilta yrityksiltä.

Vaihtoehtoja majoitukseen ja matkantekoon

Majoitusvaihtoehdoissa Ikaalisten Matkatoimisto suosii suomalaiseen makuun sopivia 3–4 tähden hotelleja, erikoismajoitusta kuitenkaan unohtamatta.

– Esimerkiksi Ivalossa on mahdollista valita revontulimökki perinteisen hotellihuoneen sijaan, Talonen sanoo.

– Kotimaisena matkanjärjestäjänä emme rajoita majoitusta pelkkiin ketjuhotelleihin vaan teemme mielellämme yhteistyötä pienempien perheyritysten kanssa.

Myös Ikaalisten Matkatoimisto mahdollistaa Lapin-loman lentäen Aurinkomatkojen hiljattain lanseeraamien Lapin-matkapakettien tavoin, mutta matkapäivissä ja matkojen pituudessa on enemmän joustavuutta.

Entä onko tulevaisuudessa mahdollista lähteä pakettimatkalle Lappiin junalla?

– Meillä on tapaaminen VR:n kanssa asian tiimoilta tämän viikon perjantaina. Meistä se ei ainakaan jää kiinni, Talonen lupaa.

Valppaat vinkit automatkan päästösäästöihin:

Pakkaa kevyesti. Mitä vähemmän painoa matkassa on mukana, sitä vähemmän autosi kuluttaa.

Ota kaverit mukaan. Lisäpainosta huolimatta päästöt ovat henkeä kohden sitä pienemmät, mitä useampi ihminen autossa matkustaa.

Muista ennakoiva ajotapa. Suunnittele reitti etukäteen, vältä turhia kiihdytyksiä, jarruta nostamalla jalka kaasulta, pidä ajovauhti tasaisena ja vältä tyhjäkäyntiä. Ajotavalla voit vaikuttaa merkittävästi kulutukseen.

Harkitse julkista liikennettä. Voisitko matkustaa etelästä Lappiin autojunalla tai linja-autolla ja vuokrata auton välttämättömiä siirtymisiä varten paikan päältä? Muista, että julkinen liikenne toimii myös Lapissa.

Bensa- ja dieselautoissakin on eroja. Jos lähdette matkaan porukalla, valitkaa vähäpäästöisin saatavilla oleva auto.

Huolla auto ennen matkaa. Esimerkiksi rengaspaineet vaikuttavat suoraan auton kulutukseen.

Myös automatkan päästöt voi kompensoida. Muista, ettei kompensointi saa tehtyä tekemättömäksi, joten pyri ensisijaisesti karsimaan turhat päästöt pois.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *