Uutiset

Hungry for Finland palkitsee vastuullisia ja paikallisia ruokamatkailuelämyksiä – ehdota omaa suosikkiasi

1 minuutin lukuaika

Valtakunnalliseen ruokamatkailukilpailuun voi osallistua 18.1.–18.3.2021 joko olemassa olevalla ruokamatkailutuotteella tai innovatiivisella idealla. Voittajalle on luvassa 3 000 euroa kehittämisrahaa.

Teksti: Saana Jaakkola
Kansikuva: Heidi Lehtosaari

Ruokamatkailun kehittämistä ja tuotteistamista edistävä Hungry for Finland -hanke etsii jälleen ruokamatkailun edelläkävijöitä. Neljättä kertaa järjestettävä valtakunnallinen ruokamatkailukilpailu rohkaisee yrityksiä ja verkostoja kehittämään ruokaan ja matkailuun liittyviä tuotteita ja elämyksiä, jotka nojaavat vahvasti paikallisuuteen ja vastuullisuuteen.

Kilpailuun voivat osallistua Suomessa toimivat yritykset ja yhteisöt joko olemassa olevalla ruokamatkailutuotteella tai uudella, innovatiivisella idealla 18. tammikuuta alkaen.

Suomen parhaaksi valittu ruokamatkailutuote ansaitsee 3 000 euroa kehittämisrahaa. Voittajan lisäksi kilpailuraati valitsee ja palkitsee kolme merkittävää ruokamatkailutekoa sekä nimeää kaksi kunniamainintaa.

Suomalaisen ruokamatkailun kulmakivinä luonto, paikallisuus ja kulttuuri

Ruokamatkailu ei tarkoita vain paikallisessa ravintolassa illastamista, vaan ruokamatkailuelämyksiä voi kokea yhtä lailla katuruokakioskilla, kotikeittiössä tai laavunuotiolla.

Ruokamatkailutuotteet tai -elämykset voivat osallistaa asiakasta esimerkiksi villiyrttien keräilyn, sienestyksen tai ohjatun ruuanlaiton muodossa. Ruokamatkailuelämys voi olla myös kävelykierros, pyöräilyreitti, tapahtuma tai tilavierailu.

Tärkeintä on, että ruokamatkailutuote tai -elämys liittyy vahvasti paikallisuuteen, ja se tuotetaan vastuullisen matkailun ja liiketoiminnan periaatteita noudattaen. Valtakunnalliseen ruokamatkailukilpailuun osallistuminen edellyttääkin vahvaa paikallista kosketuspintaa joko raaka-aineiden, kulttuurin, perinteiden tai tarinoiden kautta.

Saimaan seudulla menestyksekkäitä ruokamatkailutuotteita

Kahden vuoden välein pidettävä kilpailu järjestettiin viimeksi vuonna 2019, jolloin Suomen parhaaksi ruokamatkailutuotteeksi valittiin Saimaa Gastronomy -yhteistyöverkoston teemalliset ruokaviikonloput.

Vuoden ruokamatkailutekoina palkittiin Heather’s Helsingin ruokakävely Fork in Hand, Naantalin Rymättylässä sijaitsevan Herrankukkaron villikalan käsittelyyn perustuva ruokamatkailuelämys Villiä ja läheltä sekä Puumalassa, Saimaan rannalla sijaitsevan Okkolan lomamökkien Ravintola Niinipuun Emännän piirakkapaja.

Vuoden 2021 kilpailulomake avautuu Hungry for Finland -sivustolla 18. tammikuuta, ja kilpailuun voi ilmoittautua tai ehdottaa omaa suosikkiaan maaliskuun 18. päivään asti. Kilpailun finalistit valitaan kesäkuussa, ja voittajat julkistetaan 16. syyskuuta.

Kilpailua koordinoi Haaga-Helia ammattikorkeakoulu.

Valtakunnallinen ruokamatkailukilpailu 2021 - Hungry for Finland

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *