Uutiset

Göteborgin lanseeraama verkkosivusto listaa ideoita kestävämpään matkailuun

1 minuutin lukuaika

Nimestään huolimatta 101sustainableideas.com-sivustolla julkaistavien ideoiden määrää ei ole rajoitettu. Esimerkit kannustavat sekä matkailijoita että matkailualan toimijoita vastuullisempiin matkailuelämyksiin erityisesti kaupunkikohteissa ympäri maailmaa.

Teksti: Saana Jaakkola
Kansikuva: Göteborg & Co

Göteborgin kaupungin omistama matkailun edistämisyhtiö Göteborg & Co julkisti marraskuussa uuden verkkosivuston, joka tarjoaa inspiraatiota kestävämpään matkailuun maailmanlaajuisesti. Jokainen 101sustainableideas.com-sivustolla julkaistavista ideoista tukee yhtä tai useampaa YK:n kestävän kehityksen tavoitetta.

Ruotsin länsirannikolla sijaitseva Göteborg on tunnustettu jo neljänä perättäisenä vuonna maailman kestävämmäksi matkakohteeksi maailmanlaajuisen kestävyysindeksin GDS-indeksin (Global Destination Sustainability Index) perusteella. Vuoden 2019 lokakuussa Euroopan komissio valitsi Göteborgin European Capital of Smart Tourism 2020 -kilpailun voittajaksi yhdessä Espanjan Aurinkorannikolla sijaitsevan Málagan kaupungin kanssa.

Uuden sivuston avulla Göteborg haluaa nostaa esiin menestyksekkäitä malliesimerkkejä, jotka kannustavat ideoimaan entistä kestävämpiä matkailupalveluja ja -tuotteita. Samalla sivusto auttaa kasvattamaan tietoisuutta vastuullisista teoista ja valinnoista, joiden merkitys on koronapandemian myötä korostunut entisestään.

Nimestään huolimatta 101sustainableideas.com-sivustolla listattujen esimerkkien määrää ei ole rajoitettu, vaan kuka tahansa voi nimetä oman ehdotuksensa sivustolla julkaistavasta ideasta.

Kun maailma vielä odottaa matkailun avautumista, voi 101sustainableideas.com-sivustolta poimia elämyksellisiä ja parempaa matkailua edistäviä lahjaideoita pukinkonttiin. Miltä kuulostaisi esimerkiksi päivä kapteenina uusiutuvalla energialla toimivan veneen ruorissa Kööpenhaminan kanaaleissa, veden epäpuhtaudet ja virukset suodattava juomapullo tai ideat, kuinka voisit tehdä hyvää omassa kotikaupungissasi?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *