Mainosyhteistyö

Yö luksusteltassa on kokemus, joka ei unohdu

2 minuutin lukuaika

Yhteistyössä FinnDome | Vaikka et vielä tietäisi sen olemassaolosta, voi ylellinen retkeilyelämys piillä lähempänä kuin uskoisit. Yö porilaisen FinnDome-leirintäalueen luksusteltassa värisyttää jokaista aistia.

Teksti ja kuvat: Saana Jaakkola

Porin Ruosniemessä kohoavat kalliot saattavat hävitä Pohjois-Italian Dolomiiteille korkeudessa mutta eivät ilta-auringon väriloistossa. Talven taittuessa kohti kevättä jyrkänteen juurella lepäävät luksusteltat saavat osansa auringonlaskun sadoista sävyistä.

Vanhaan louhokseen syntyneen lammen pinta on vielä jäässä, mutta kallioista voimaa saava pauke kertoo talven jäävän pian taakse. Pajunkissat ovat juuri puhjenneet kukkaan, ja päivät pitenevät silmissä. Viileän valoisissa kevätilloissa kuplamaiset maisemateltat vasta pääsevätkin oikeuksiinsa.

Helmikuun viimeisinä tunteina tähdet ottavat vielä taivaasta vallan.

Mieleni tekisi kellahtaa luksusteltan pehmeään parisänkyyn, mutta tähtitaivas ei päästä minua nukkumaan. Tähdenlento halkoo taivaan niin nopeasti, etten edes ehdi esittää toiveita. Jos ehtisin, toivoisin, ettei tämä yö koskaan päättyisi.

Avantouintia ilta-auringossa FinnDomen luksusteltta-alueella
FinnDomen luksusteltat tähtitaivaan alla

Talven viimeiset lumet lepäilevät vielä lammen rannoilla. Ei ihme, että vastapäinen uimaranta on autio ja hiljainen. Kesällä elämää riittää, sillä syvä ja puhdasvetinen Ankkalampi on paikallisten suosiossa.

Nyt korviin kantautuvat vain Ruosniemen laskettelukeskuksen rinteillä soivat kappaleet. Illan myötä hiljentyvä musiikki muistuttaa, että vaikka olen telttakylässä täysin yksin ja muusta maailmasta erillään, olen silti lähellä kaikkea, vain viiden kilometrin päässä Porin keskustasta.

FinnDomen Krista Laine ja Heidi Korhonen
FinnDomen keittiöteltta

Leirintäalueella ei ole jatkuvaa päivystystä, mutta palvelualttiit emännät Krista Laine (vas.) ja Heidi Korhonen ovat vain yhden puhelinsoiton päässä. Keittiötelttaan katetaan tilauksesta valmis aamiainen (9,50 €/hlö).

Kaupungin palvelujen läheisyys tekee luksustelttailusta entistä helpompaa. Porissa toimivien kuljetuspalvelujen ansiosta telttaan voisi tilata vaikka ravintolaillallisen, mutta seikkailumielinen ja savun tuoksua rakastava retkeilijä valmistaa ateriansa leirinuotiolla. Naapurissa sijaitseva puusepänliike kierrättää leirintäalueelle hävikkipuunsa, minkä ansiosta kotimainen nuotiopuu ei lopu kesken.

Nuotiosta lammen ylle nousevat savukiehkurat tuovat mieleen Ruosniemen kummitustarinan. Sen pääroolissa on alttarille jätetty nuorikko, joka suuren surun musertamana päätti päivänsä kallioiden luona. Monet paikalliset kertovat nähneensä, kuinka morsiusmekkoon pukeutunut nainen nousee vedestä ylös lammen rantaan. Nainen tarttuu polkupyörään ja aloittaa haparoivan matkansa kohti kaupunkia. Liekö menneisyyden morsiamen määränpäänä Keski-Porin kirkko, jonka torni kohoaa kallioilta katsellessa muun maiseman ylle?

Täysikuun loiste luo otolliset olosuhteet aaveen ilmestymiselle. Ehkä jää on vielä turhan paksu tai lammen vesi liian kylmää, sillä saunarannan avannosta ei illan aikana nouse minun lisäkseni muita.

FinnDome - elämyksellinen leirintäalue Porin Ruosniemessä

Pop up -leirintäalueena kesällä 2018 aloittaneen FinnDomen sähköistetyt luksusteltat sopivat myös etätyöhön. Jos teltassa vain malttaa työskennellä.

Yön edetessä väsymys ottaa vallan. FinnDomen luksusteltassa ei vain malttaisi vaipua uneen. Lämmittimiä on teltassa kaksin kappalein, mutta paksujen peittojen alla ei juuri lisälämpöä kaipaa.

Aamuauringon kultaiset säteet herättävät uuteen päivään. Lämmön voima on uskomaton, sillä lammen jää paukkuu eilistä voimakkaammin.

Mieleni tekisi lähteä teltan ovelta alkaville metsäpoluille, mutta en millään malta. Vedän vain syvään henkeä keittiökatoksen avaralla terassilla, katselen kallioita kahvikuppi kädessäni ja nautin – tämän paremmalta ei kevättalven retkeilykokemus voi maistua.

FinnDome, Liitostie 92, Pori. Luksustelttayön hinta kahdelle alkaen 115 euroa.